Velkommen til det nye Nordplusonline

Relancering af nordplusonline.org. Læs om det reviderede look, en anderledes struktur og hvad du kan forvente dig af den nye hjemmeside.

Det er her, du skal søge hen, hvis nordisk uddannelse og læringskultur er vigtige pejlemærker i din hverdag. Hjemmesiden er indrettet med henblik på, at du kan søge om tilskud til fællesnordiske uddannelsesprojekter og finde samarbejdspartnere på tværs af Norden og de baltiske lande.

Med den nye version af hjemmesiden har vi revideret strukturen for at understøtte, at du finder den vejledning og dokumentation, du har brug for at komme igang. Artikler og projektbeskrivelser er blevet hevet frem, sådan at du bedre kan finde inspiration til dine egne og fælles projekter.

Forventningerne til et nyt nordplusonline

Ændringerne på siden er baseret på brugerundersøgelser og erfaringer, der er høstet i forbindelse med den første hjemmeside. Sammen med designbureauet Haltenbanken AS og softwarefirmaet NXC har Nordplus fået udviklet en enklere, mere overskuelig og brugervenlig side. F.eks. er vigtige redskaber som Espresso, Nordplushåndbogen og Partnersøgning flyttet frem i billedet.

Den nye side er målgruppeinddelt, hvilket skal gøre det lettere for brugerne at finde den information de leder efter. På den måde findes der f.eks. en egen ressourceindgang for dem som allerede er i gang med projekter (se. f.eks. prosjektressourcesiden)

Resultatformidlingen har desuden fået en central plads på siden igennem projektartikler og projektdatabasen. Dette skal løfte Nordplus’ resultateter frem på en god måde, og kan samtidig være med til at give inspiration til nye og kommende ansøgere.

Visuelt har designfirmaet, Halten banken, hjulpet med få et friskere, enklere og mere moderne udtryk frem. Udtrykket tager udgangspunkt i Nordplus ‘ brandidentitet og genbruger elementer fra eksisterende billedserier og designhåndbogen. Ret vigtigt for nutidens brugere er siderne desuden udført i responsivt design sådan, at det tilpasser sig til man tilgår siden på mobil, tablet eller en vilkårlig anden enhed.

Hjemmesiden på danske hænder

SIU, Senter for internasjonalisering av utdanning (NO), har siden 2008 haft ansvaret for nordplusonline.org. Det er SIU, der har stået for den nye version og har haft opgaven med at producere indholdet til den. 
Fra 1. marts overgår denne opgave til Styrelsen for Videregående Uddannelser (DK) som et led i at den overordnede koordinering af Nordplus varetages af Danmark.