Archive

Ansökan till Nordplus 2023 förberedande besök samt för studiebesök (Nordplus junior) är öppen!

2 oktober 2023 är sista ansökningsdag för förberedande besök inom programmen Nordplus Junior, Nordplus Vuxen och Nordplus Nordiska språk.

Huvudmålet med ett förberedande besök är att göra konkreta planer för ett projekt för att kunna lämna in en fullständig ansökan innan programmets nästa deadline den 1 februari 2024. Institutioner och organisationer kan söka bidrag för förberedande besök inom Nordplus Junior, Nordplus Adult och Nordplus nordiska språk.

Deltagerne er meget tilfredse, men vi kan gøre det endnu bedre, siger Nordplus

Nordplus-familien er klar til at løfte uddannelsessamarbejdet til det næste niveau. Foran ligger en bunden opgave; Norden skal være verdens mest bæredygtige og integrerede region og Nordplus kan – og skal – skabe resultater i kraft af dets brede folkelige forankring.

Vi har spurgt to medlemmer af Program Komiteen og hovedkoordinator Andrés Pétursson hvilken rolle, de ser, for Nordplus i fremtiden.

Eleverne øver sig på virksomheder, vulkaner og cykler

Et islandsk og et dansk gymnasium har klasseudveksling som en fast del af undervisningen. Det giver eleverne teoretisk faglighed, ny kulturel indsigt og mulighed for at undersøge Nordens rolle i innovative løsninger på energiområdet

Hvordan bliver naturvidenskabelige fag interessante?

To gymnasier i Letland og Sverige har samarbejdet i et Nordplus projekt for at forbedre undervisningen i de naturfaglige fag i begge lande. Det åbnede deres øjne for det, de selv gør – både det gode og det dårlige.